Müfettişin yetkileri nelerdir?
Müfettiş, bağlı olduğu kurumun işleyişini inceler ve denetler. Gerekli görürse çalışanlar veya yöneticiler hakkında soruşturma açabilir. Tüm soruşturmalarını bir raporda özetler. Bu raporu kurumun en üst yöneticisine sunmaktan sorumludur.
Başmüfettiş nedir?
Başmüfettiş, Türkiye’de İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan ve yerel yönetimlerin denetimi, soruşturulması ve incelenmesinden sorumlu olan en üst düzey memurdur.
Müfettiş görevden alabilir mi?
(1) Müfettişler, Devlet Memurları Kanununa tabi personelden, Devlet memurluğunda teftiş, denetim, ön inceleme ve soruşturmalar sırasında gerekli görülenlerden, hizmette kalmaları uygun görülmeyenleri geçici olarak görevden uzaklaştırabilirler.
Mufettise ne denir?
Yardımcı müfettiş kime denir sorusuna şu şekilde cevap verilebilir; İşletmenin veya çalışanlarının tüm işleyişini denetleyen kişidir.
Bir müfettişin maaşı ne kadar?
Bir müfettiş ne kadar maaş alır? Müfettiş olarak çalışan kişinin maaşı, deneyim süresi, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere göre değişir. Kasım 2024 itibarıyla bir müfettişin mevcut ortalama maaşı 65’tir.
Müfettiş kime ait?
Müfettiş (Rusça: Ревизор, Revizor) Gogol’un beş perdelik eseridir. İngiltere’de basılan oyunun posteri. İlk kez 1836’da yayınlanan ve sahnelenen oyun, Çarlık Rusyası’ndaki yozlaşmış bürokrasiyi eleştiren bir komedidir.
Müfettişler ne mezunu?
22) Bakanlık Müfettişi kadrosu için aranan şartlar; üniversite veya yüksekokul mezunu olmak, ortaöğretim veya lise düzeyinde en az sekiz yıl öğretmenlik yapmış olmak ve bu süre içerisinde bu meslekte en az üç yıl yönetici olarak çalışmış olmaktır.
Mülkiye Müfettişi nereye bağlıdır?
MADDE 5 – (1) Kurul, doğrudan Bakana bağlıdır. (2) Müfettişler, görevlerini Bakan adına yaparlar. (3) Müfettişlere; Cumhurbaşkanı, Bakan ve Cumhurbaşkanı dışında hiçbir makam veya merci emir veya talimat veremez.
Sınır müfettişlerin görevi nedir?
Sınır muhafızı, bir ülkenin sınırlarını korumak ve sınır kontrolleri yapmakla görevli bir ulusal güvenlik kurumudur. Bazı ulusal sınır muhafız örgütleri ayrıca sahil güvenlik görevlerini ve arama ve kurtarma operasyonlarını da üstlenir.
Müfettiş ifade alabilir mi?
(2) Gerekli gördükleri takdirde, denetçiler kişilerden yazılı ifade de isteyebilirler. (3) Yazılı ifade talep edilmesi halinde, ilgili personele iddia olunan suç yazılı olarak bildirilir ve ifadelerini sunmaları için en az yedi gün olmak üzere makul bir süre verilir.
Müfettiş olmak için hangi bölüm okunmalı?
(c) En az dört yıllık temel eğitim veren üniversitelerin siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden birinden veya yetkili makamlarca denkliği tanınan yurt dışındaki fakülte veya yükseköğretim kurumlarından birinden mezun olmak.
Müfettişler hangi hizmet sınıfına girer?
Beşinci sınıfta il belediyeleri, büyükşehirlerde ilçe ve bağlı belediye teftiş kurulları, müfettişler ve müfettiş yardımcıları bulunmaktadır.
Müfettişlere neden üstad denir?
Ustalık kavramının tarihi. Bakanlıkların teftiş ve soruşturma birimlerinde, özellikle Maliye ve Hazine Bakanlığı’nın teftiş elemanlarında ve bankaların teftiş birimlerinde, kıdeme kıdemli, kıdemliye de usta dendiğini biliyoruz. Yani bilen ve danışılan kişi.
Müfettiş kime bağlıdır?
Kamu kuruluşlarında teftiş kurullarına bağlı olarak çalışırlar.
Hukuktan müfettiş olunur mu?
Müfettişler genel olarak; işletme yönetimi, finans, muhasebe, hukuk, kamu yönetimi, ekonomi, işletme yönetimi ve benzeri alanlarda eğitim almış kişilerden seçilirler. Müfettiş olmak isteyenlerin belirli niteliklere sahip olması gerekir.
Müfettiş ders denetimi yapar mı?
Türkiye’de 14 Mart.
Müfettiş ifade alabilir mi?
(2) Gerekli gördükleri takdirde, denetçiler kişilerden yazılı ifade de isteyebilirler. (3) Yazılı ifade talep edilmesi halinde, ilgili personele iddia olunan suç yazılı olarak bildirilir ve ifadelerini sunmaları için en az yedi gün olmak üzere makul bir süre verilir.
Müfettişler hangi evraklara bakar?
DENETÇİ ÖĞRETMENDEN HANGİ BELGELERİ İSTEYECEK? Ders programı, Grup öğretmenleri toplantılarının tutanakları, Çalışma takvimi ve yıllık çalışma planı, Birleşik yıllık planlar. Ders planları (varsa) Deney-gezi-gözlem planları (varsa) Çevresel araştırmalar…•26 Eylül 2013
Eğitim müfettişi neyi denetler?
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim-öğretim faaliyetlerini denetlemekle görevli olan maarif müfettişleri, aynı zamanda valilik veya Millî Eğitim Bakanlığı adına bu kurumlarda teftiş ve soruşturma gibi diğer görevleri de yerine getirirler.