Online bilet aldıktan sonra ne yapmalıyım?
Biletinizi yazdırmanıza gerek yok. Biletinizi satın aldıktan sonra, bilet bilgileriniz size e-posta ve SMS yoluyla gönderilecektir. Biletinizi yazdırmanıza gerek kalmadan sadece kimliğinizi göstererek kolayca seyahat edebilirsiniz.
İnternetten uçak bileti alırken nelere dikkat edilmeli?
Uçak bileti alırken dikkat edilmesi gerekenlerUygun fiyatları karşılaştırın.Bagaj politikalarını ve ücretlerini kontrol edin.Uçuş süresini ve transfer sürelerini değerlendirin.Havayolunun güvenilirliği ve itibarı.Pasaport ve vize gereksinimleri.Rezervasyon ve bilet iptal politikalarını araştırınDaha fazla makale…
Bilet alırken hangi bilgiler gerekli?
E-posta adresi, cep telefonu numarası, ad, soyad, doğum tarihi, TC kimlik numarası, cinsiyet ve HES kodu bilgilerini kullanarak uçak bileti satın alırken zorunludur.
Online uçak bileti aldım havaalanında ne yapacağım?
Özellikle sadece el bagajıyla seyahat ediyorsanız, çevrimiçi check-in yapabilir ve havaalanında sıra beklemeden doğrudan güvenliğe gidebilirsiniz. Ancak, check-in yaptıktan sonra bagajınızı yine de check-in yaptırmanız gerekeceğini unutmayın.
E-bilet çıktısı nasıl alınır?
Uçak biletinizi online satın aldıktan sonra belgeyi bilgisayarınıza indirip yazıcıya göndererek yazdırabilirsiniz. Ayrıca e-bilet belgenizi e-posta hesabınıza gönderilecek e-postada da bulacaksınız.
Online check-in yapılmazsa ne olur?
Ücretsiz online check-in kullanmayan ve uluslararası uçuşlarımız için bireysel veya grup rezervasyonu olan yolcularımızdan, check-in kontuarında 5 € (yolcu başına, tek yön) tutarında havaalanı check-in ücreti tahsil edilecektir.
İnternetten alınan uçak bileti nasıl check-in yapılır?
Online check-in, uçuşunuzdan 24 saat ile 90 dakika öncesine kadar Türk Hava Yolları web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebileceğiniz bir işlemdir. Rezervasyon kodunuzu (PNR) ve soyadınızı ilgili alana girerek online check-in işleminizi tamamlayabilirsiniz.
Obilet güvenilir mi?
Obilet güvenilir mi? Obilet üzerinden biletinizi güvenle alabilirsiniz. Web sitemizden yaptığınız tüm alışverişler SSL sertifikası ile güvence altına alınmıştır. Ayrıca otobüs bileti satın alırken ödeme adımında 3D Secure güvenlik protokolü mevcuttur.
Uçak bileti koltuk seçimi nasıl yapılır?
Koltuk seçimi uygulaması sadece grup yolcular (10 veya daha fazla yolcu içeren rezervasyonlar) için çağrı merkezi ve yetkili acenteler aracılığıyla satın alınabilir. Bir uçuşta seçilebilecek ücretli koltuk sayısı uçak tipine, talep yoğunluğuna ve zamana göre değişiklik gösterebilir.
Check-in ücretli mi?
Bazı havayolları, çevrimiçi check-in mümkün olmadığında yerinde check-in için ek ücretler talep edebilir. Havayoluna göre değişen bu ücretleri ödemek istemiyorsanız, lütfen uyarıları kontrol etmeyi ve havaalanına gitmeden önce çevrimiçi check-in yaparak biniş kartınızı yazdırmayı unutmayın.
Uçak bileti alırken TC kimlik şart mı?
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 2016 yılında yaptığı açıklamaya göre, T.C. Kimlik numaralarının verilmesi bir zorunluluk haline gelmiştir. 5 yıldan uzun süredir yürürlükte olan bu uygulamanın amacı, yolcuların hem güvenliğini hem de yasal haklarını korumaktır.
PNR kodu nedir?
Rezervasyon kodu olarak kullanılan yolcu adı kaydı, harf ve sayıların birleşimi olan altı haneli bir alfanümerik koddur. Uçuş bilgilerinizle ilgili düzenlemeler yapmak, örneğin yeni kayıp biletler düzenlemek ve havaalanında bilet basmak için PNR kodunuza ihtiyacınız olacak.
İnternetten bilet aldım ne yapmalıyım?
Satın alma işlemi tamamlandıktan sonra, PNR numarası ve diğer bilet bilgileriyle bir SMS ve e-posta alacaksınız. Otobüse binerken bir bilet yazdırmanıza gerek yok; sadece PNR numaranız ve kimlik kartınızla otobüse binebilirsiniz.
Uçak altı bagajında neler yasak?
Yolcu uçaklarının kargo bölümünde patlayıcı maddeler taşınamaz. Aynı zamanda uçağın altındaki bagaj bölümünde sıvı yakıtlar kabul edilmez. Yangın söndürücüler, asitler, alkaliler veya radyoaktif maddeler genellikle uçakta bulundurulamaz.
Online bilet ile uçağa nasıl binilir?
Online check-in yaptıktan sonra biniş kartı bilgileriniz e-posta adresinize gönderilecektir. Bu biniş kartını yazdırabilir veya mobil biniş barkodunu kullanarak uçağa binebilirsiniz.
Online check-in yaptım bilet almaya gerek var mı?
Online check-in yapmadan önce uçak biletinizi satın almanız gerekmektedir.
İnternetten alınan biletle uçağa nasıl binilir?
Online check-in yaptıktan sonra biniş kartı bilgileriniz e-posta adresinize gönderilecektir. Bu biniş kartını yazdırabilir veya mobil biniş barkodunu kullanarak uçağa binebilirsiniz.
Online tren bileti aldıktan sonra ne yapılır?
Çevrimiçi satın alma işleminden sonra, “İşleminiz başarılı oldu” mesajı ve biletinizin ayrıntılarının bulunduğu bir pencere açılacaktır. İsterseniz bu görüntünün ekran görüntüsünü alabilir, kaydedebilir, yazdırabilir ve yanınızda bulundurabilirsiniz.
Uçak bileti aldıktan sonra check-in nasıl yapılır?
Havaalanında check-in yapmak için yanınızda kimlik kartınız veya pasaportunuz bulunmalıdır. Havayolu şirketinizin kontuarlarını bulup sıraya girmelisiniz. Sıra size geldiğinde görevliye fotoğraflı kimliğinizi veya pasaportunuzu göstermeli ve biletinizdeki varış noktanızı ve uçuş saatinizi söylemelisiniz.