Kara sinek nasıl yazılır TDK?
Insecta sınıfının Biplanes takımından, insanların ve evcil hayvanların kanını emen ve bir ev sineğine benzeyen bir eklembacaklı türüdür. Yazım hataları, bunları ayrı ayrı yazarak yapılır. Bu kelime genellikle yanlış olarak blackfly olarak yazılır. Doğru kullanım housefly şeklinde olmalıdır.
At sinekleri nasıl yazılır TDK?
At sineği, et sineği, meyve sineği, sığır sineği, su sineği, uyuz sineği vb.
Sivri sinek nasıl yazılır TDK?
Sivrisinek kelimesinin doğru yazımı cümlenin anlamı için önemlidir. Birçok kişi “sivrisinek” yazarken büyük yazım hataları yapar. Sivrisinek kelimesi her şekilde yan yana yazılmalıdır.
Beyaz peynir nasıl yazılır TDK?
Bu kelime sıklıkla yanlış olarak beyaz peynir olarak yazılır. Doğru kullanımı beyaz peynir şeklinde olmalıdır.
TDK Yeşil Zeytin Nasıl Yazılır?
Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.
Sivri biber nasıl yazılır?
Sohbet. TDK’ya göre yeşil ve kırmızı biber yan yanadır; yeşil biber ayrı yazılır.
Ayaküstü nasıl yazılır?
9. “Altında”, “üstünde” ve “üzerinde” sözcüklerinin eklenmesiyle oluşan ve belirli bir yeri belirtmeyen birleşik sözcükler yan yana yazılır: ayak altında, bilinçaltı, gözetim (denetim), bilinçaltı; akşam, gündelik, tatil, gerçeküstü, ikindi vakti, olağanüstü, öğle, öğleden sonra, eylemde, yalan; akşam, akşam vb.
Göz ardı nasıl yazılır TDK?
Bu ifadeyi “ignore” olarak yazmak yanlış kabul edilir. TDK kılavuzu da doğru şeklinin “ignore” olarak yazılması olduğunu belirtir. Bunun nedeni, TDK’ya göre “ignore” kelimesinin iki ayrı kelime olarak yazılmasıdır: “eye” ve “back”.
Olağan dışı nasıl yazılır?
Unusual, ayrı yazılmış bir kelimedir. TDK’ya göre “usual” kelimesinin yazımı yanlıştır ve yanlış yazılmış olarak kabul edilir. Doğru yazmak için kelimeyi olağandışı haliyle yazmanız gerekir.
Önsöz nasıl yazılır TDK?
TDK’de kelimenin doğru yazımı “önsöz” olarak ayrı yazılır. TDK’de “önsöz” kelimesi bir isim olarak tanımlanır. Önsöz kelimesinin anlamı “Kitapların girişine yerleştirilen, o eserin konusunu, amacını ve işlenişini açıklayan metin, giriş, önsöz, önsöz, giriş”tir.
Çörek otu nasıl yazılır?
TDK’ya göre, siyah kimyon kelimesinin doğru bir yazımı vardır. TDK’ya göre, siyah kimyon ayrı yazılması gereken bir sözcük türüdür.
Ara kat nasıl yazılır?
Ara talimatlar aşağıda verilmiştir.
Göz kapakları nasıl yazılır?
Kısacası, 1981 Kılavuzu’nda yan yana yazılan “göz kapağı” ve “ateş böceği” gibi terimler, yan yana yazılmalarını gerektiren bir koşul bulunmadığından ayrı ayrı yazılmış ve ayrı yazılan bileşik sözcükler olarak nitelendirilmiştir.
Bilinçaltı nasıl yazılır?
TDK’ya göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazımı “bilinçaltı”dır.
Kuru yemiş nasıl yazılır?
Kuruyemiş nasıl yazılır sorusunun cevabı: TDK (Türk Dil Kurumu) resmi sitesindeki bilgileri incelersek; kuruyemiş kelimesi “fındık, fıstık, leblebi, meyveli gibi yemek dışında yenen yiyecekler” anlamına gelmektedir. Bu durumda bu kelimeyi “kuruyemiş” olarak yazmak yanlıştır.
Karakutu nasıl yazılır TDK?
“Kara kutu” kelimesi bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “karakutu” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “kara kutu”dur.
Kara veba nasıl yazılır TDK?
“Kara Veba” ismi Türkçeye İngilizce “Kara Ölüm” kelimesinden gelmiştir. İngilizce, Danca sözcük dağarcığına dayalı iki kelimenin birleştirilmesiyle oluşmuştur.
Karakucak ne demek TDK?
KARAKUCAK SÖZCÜĞÜNÜN ANLAMI: Orta Asya’da ortaya çıkan ve serbest stilde, yağsız olarak oynanan en eski geleneksel Türk güreşi anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla “kara kucak” olarak yazılır. Doğru kullanımı Karakucak şeklinde olmalıdır.
Kara kalem nasıl yazılır TDK?
Çizim için kullanılan kömür kalemi. Kalemle (resim yapmak) anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak kömür olarak yazılır. Doğru kullanımı siyah kalem şeklinde olmalıdır.