İçeriğe geç

Malatya Akçadağ Nüfusu Ne Kadar

Akçadağ’ın nüfusu ne kadar?

2012 yılı TÜİK Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre ilçemizin nüfusu ilçe merkezinde 7055 kişi, köylerimizde ise 21.151 kişi olup, ilçenin toplam nüfusu ise: 28.256’dır. Nüfus Hizmetleri: Nüfus hizmetleri İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.

Malatya Akçadağ’ın kaç tane köyü var?

İlçenin yüzölçümü 1.

Akçadağ’ın neyi meşhur?

Türkiye’nin ünlü yarış atları burada yetiştirilir. Her türlü tarım yapılır ve aile ekonomisi genellikle tarıma dayanır. Burada çalışan insanlar dışında, yerel halkın %75,3’ü geçimini kayısıdan sağlar.

Akçadağ ismi nereden gelir?

Akçadağ’ın Osmanlı dönemindeki adı “Arga” idi. Arga kelimesi Bilge Umar’ın “Türkiye’de Tarihi İsimler” kitabındaki bilgilere göre, “Arga” Luvi kökenli bir kelime olup “yukarıda, yüksek, sınır, parlayan, aydınlık, ışıldayan, beyaz, gümüş (parlak)” anlamına gelir.

Akçadağ Alevi mi?

Çakıllıpınar, Malatya ilinin Akçadağ ilçesine bağlı bir ilçe olup nüfusu Kürt kökenlidir.

Akçadağ ne zaman ilçe oldu?

Akçadağ, 1850 civarında Osmanlı döneminde bugünkü Levent bucağının bulunduğu yerde kurulmuş olup, ilçe merkezi 1858 yılında bugünkü Arga’ya taşınmıştır. Akçadağ’ın Malatya’ya uzaklığı 35 km’dir. İlçenin deniz seviyesinden yüksekliği 925 metredir.

Malatya Akçadağ hangi aşiret?

Şu anki yurdu Malatya’nın Akçadağ ilçesi olan Kürecik, Kürtçe’nin Kurmanch lehçesini kullanan bir Alevi aşiretidir. Aşiretin beyi Sultan Sinemil, aşiretin beyi ise Avuçan’dır.

Malatya’nın toplam kaç tane köyü var?

Malatya’nın biri merkez olmak üzere on dört ilçesi vardır. Merkez: 1990 sayımına göre toplam nüfusu 333.001 olup, bunun 281.776’sı 51. ilçe olan merkez ilçede yaşamaktadır.

Malatya’da kaç tane mahalle var?

TÜİK verilerine göre 6 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 13 ilçe ve belediye ile bu belediyelere bağlı toplam 718 mahalle bulunmaktadır.

Akçadağ’da fay hattı var mı?

MTA’nın yenilenen aktif fay hattı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanırken; Malatya ikinci derecede, Akçadağ ise riskli bölgede yer aldı. MTA’nın yenilenen aktif fay hattı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı.

Akçadağ depremi ne zaman oldu?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) açıklamasına göre; Malatya’da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Akçadağ ilçesinde saat 12:02’de meydana gelen depremin 10,31 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Atatürk Malatya Akçadağlı mı?

Yazar Fatih Bayhan, tapu senetleri, nüfus kayıtları, mahkeme kayıtları ve ses kayıtlarını kullanarak Atatürk’ün hayatını yeniden ele aldığı “Mustafa’dan Kemal’e Atatürk’ün Büyük Sırrı” adlı kitabında şöyle diyor: “Mustafa Kemal, Malatya’nın Akçadağ ilçesinde doğdu. Ailesi Çakıroğulları’dır. Babası Mamo lakaplı Mehmet Reşat Bey’dir.

Akçadağ Sulama Birliği nerede?

Akçadağ Sulama Birliği kontrolünde bulunan sulama tesisi, Akçadağ ve Doğanşehir ilçeleri sınırları içerisinde, batıda ana kanal ile güneydoğuda Sütatı Sulama Sistemi arasında kalmaktadır.03.05.

Durulova Alevi mi?

Durulova ilçesi Alevi etnik yoğunluğuna sahip olduğundan, hem dini hem de din dışı orijinal müzik uygulamaları vardır. Durulova sakinleri Sinemilli ocağıyla bağlantılıdır.

Malatya hangi Türk boyundandır?

Eymür (Eymir) Aşireti: Bolu, Afyon, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Kastamonu, Kütahya, Malatya, Mardin, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat. Eymür Stamm yaşadı. Ala-Yundlu Boyu: Ala-Yundlu boyu Kütahya ve Mardin illerinde yaşıyordu.

Arapgir Malatya nüfusu ne kadar?

Malatya ili Arapgir ilçesine bağlı 2023 ilçesinin toplam nüfusu 10641’dir. Malatya ili Arapgir ilçesinin toplam erkek nüfusu 5513, Malatya ili Arapgir ilçesinin toplam kadın nüfusu ise 5128’dir.

Arguvan’ın nüfusu ne kadar?

Arguvan ilçesi bucak ve köylerinin nüfusu 7.864’tür.

Hekimhan’ın nüfusu kaç?

2023 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre ilçenin toplam nüfusu 20’dir.

Malatya Pütürge’nin nüfusu kaç?

Pütürge ilçesine bağlı bucak ve köylerin nüfusu 23’tür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Mutlu Son Masaj Yapan Escort