İçeriğe geç

Abes Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir

Abid eş anlamlısı nedir?

“Anıt kelimesinin eş anlamlıları nelerdir?” sorusunun cevabı “anıt”, “eser”, “estelik”, “kaynak” ve “yadigar” kelimeleridir. Bu kelimeler eş anlamlı olarak kullanılır. Anıt kelimesinin en sık kullanılan eş anlamlısı anıt kelimesidir.

Gereksiz eş anlamı nedir?

gereksiz, fazla, yararsız, boş

Birliğin eş anlamlısı nedir?

Dayanışma, birlik, beraberlik.

Anadolu eş anlamlısı nedir?

Cumhuriyet’in ilanından bu yana Anadolu, Türkiye’nin Asya’daki kısmıyla eşanlamlı olarak kullanılmıştır. Yarımada, Asya’nın diğer tüm kısımlarına kıyasla batıda yer almaktadır. Coğrafi olarak Anadolu, Avrupa’ya daha çok benzemektedir.

Abes eş anlamlısı var mı?

Absurd kelimesinin en sık kullanılan eş anlamlısı necessary’dir. Absurd kelimesi gereksiz bir durum için kullanılır. Bunun dışında empty ve irrelevant kelimeleri de absurd kelimesinin eş anlamlılarıdır.

Abid anlami nedir?

Kur’an-ı Kerim’de tekil olarak bir defa (âbid), çoğul olarak on bir defa (âbidûn, âbidîn, âbidât) geçen âbid kelimesi, sözlükte “hizmet etmek, itaat etmek” anlamına gelirken, Kur’an’da sadece “hizmet eden, itaat eden” anlamındadır. “İbadet eden, kulluk eden” anlamına gelir (bk. et-Tevbe 9/112; et-Tahrim 66/5; el-Kâfirun 109/2-4).

Güçlük kelimesinin eş anlamlısı nedir?

engel, zorluk, güçlük.

Dağınık kelimesinin eş anlamlısı nedir?

karışık, dağınık, düzensiz, dağınık.

Karışım kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Karışım i. karıştırmak, harmanlamak, karıştırmak i. Karışım i.

Kirli eş anlamı nedir?

Bu bağlamda Türk Dil Kurumu bu sözcüğün eş anlamlısı olarak “kirli” sözcüğünü önermektedir.

Bolusmek eş anlamlısı nedir?

Sesli Sözlük – paylaş, paylaş.

Öĝrenci eş anlamlısı nedir?

Öğrenci terimi, öğrenci ve okul çocuğu terimlerinin yerine de kullanılabilir. Öğrenci teriminin Türkçede bir eşanlamlısı olduğu anlaşılıyor: öğrenci.

Yüreğin eş anlamlısı nedir?

Kalp, “kalp, hayatın merkezi sayılan organ, duygu ve hislerin merkezi olan kalp, orta, bir şeyin merkezi, kalp hastalığı, aşk, gönül” olarak tanımlanmaktadır.

Suriye eş anlamlısı nedir?

Suriye (hiyeroglif Luvi: Sura/i; Yunanca: Συρία), Arapçada el-Şam (Arapça: ٱلشَّام) olarak bilinir, Akdeniz’in doğusunda, Batı Asya’da bulunan ve genel olarak Levant ile eşanlamlı olan tarihi bir bölgenin adıdır. Diğer eşanlamlıları arasında Büyük Suriye veya Suriye-Filistin bulunur.

Zor eş anlamlısı nedir?

Türkçe dil birliği anlamında “zor” kelimesinin eş anlamlısı “zorluk” veya “problem”dir. Bu amaçla farklı telaffuz ve yazım biçimlerine sahip olan bu kelimeleri aynı anlamda kullanabilirsiniz.

Acele eş anlamlısı nedir?

Rush kelimesi, quickly kelimesiyle aynı anlama gelir. Rush kelimesi yerine “quick” veya “immediate” kelimeleri de kullanılır. Rush kelimesiyle ilgili merak uyandıran eş anlamlılar emergency ve quick’tir. İnsanlar “immediately” kelimesini “rush” kelimesiyle aynı şekilde kullanabilirler.

Abid ne demek TDK?

Abid kelimesi itaat eden ve hizmet eden anlamına gelir.

Abit anlamı nedir?

Abit isminin anlamı TDK bilgilerine göre şöyledir: İbadet eden, ibadet eden kul.

Abid ve arif ne demek?

İlk mutasavvıflardan Bayezid-i Bistâmî şöyle der: “Abid, hâliyle ibadet edendir; akıllı Ârif ise hâli ibâdet olandır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir